dijous, 23 d’abril del 2015

Feliç Diada de Sant Jordi ! Los sonidos del silencio: recomanació exprés de lectura

Molt feliç Diada del Llibre i la Rosa, de les Princeses i Cavallers, Lectors i Lectores, Dracs i Amants de la Vida !

Us torno a enllaçar amb el blog de la biblioteca doncs surt la meva recomanació exprés de lectura al voltant del llibre de l'Anna Bofill Levi, Los sonidos del silencio, Aproximación a la historia de la creación musical de las mujeres:

http://blocs.lescorts.cc/lecturamllongueras/2015/04/23/una-recomanacio-expres-de-sant-jordi/

Los sonidos del silencio. Ed. Aresta

Aquest matí he agafat la jaqueta a corre-cuita i també, una rosa de molla de pa i sucre, regal d'una companya del Centre Cívic, l'any passat, i també una mica de fil i una agulla per cosir-me-la a la solapa. I ho he fet asseguda al bus que m'ha portat a la biblio. Una iaia estava asseguda al costat meu i feia 70 anys de casada ! M'ha explicat que el seu marit sempre li havia regalat una rosa el dia de Sant Jordi però que "ara, passa de la rosa" :-(  però que "tot bé igualment" :-). A aquesta iaia li he dit que no mirés de prop com estava cosint la rosa, que els punts se'm veien molt i que no era un treball fi de modista però ella m'ha dit que "sí, t'està sortint bé, fa goig, jo, de totes maneres, no m'hi veia gaire i el que compta de veritat és la il·lusió, maca !" Boniques paraules, o no ?!!!! 

Rosa cosida al bus avui Diada de Sant Jordi, Muriel, 23-04-15
 

Reprodueixo aquí la meva ressenya per  tenir-la també al meu blog: 

Em ve de gust fer aquesta recomanació exprés d'una novetat que ha sigut de cocció lenta i és una eina molt afinada per a aparençar i ampliar la banda sonora de la nostra vida i per fer una mica de justícia envers les dones compositores de tots els temps. És una joia, tant per als estudiosos de la música, per als melòmans de a peu o els curiosos en general. 

Es titula Los sonidos del silencio i porta com a subtítol Aproximación a la historia de la creación musical de las mujeres de l'Anna Bofill Levi, arquitecta i compositora d'aquí, Barcelona. Edita Aresta Mujeres. El títol em sembla força bonic i si bé el subtítol pot donar la impressió que serà un "tostón", no ho és! La lectura és amena i obridora de camins musicals, filosòfics, vitals. 

Al final del llibre hi ha una guia d’enregistraments actualment disponibles per a escoltar moltes de les obres de les compositores esmentades des de l’alemanya Hildegard Von Bingen del segle XII, passant per la veneciana Barbara Strozzi del segle XVII i l'Ethel Smyth (anglesa de la 2a meitat del segle XIX-1a meitat del segle XX) fins a compositores d’Amèrica llatina dels nostres dies. És un llibre de consulta, imprescindible  per a tots, dones i homes que volem, amb petits gestos quotidians, reescriure una Història més inclusiva.

Aprofito l'avinentesa per a recomanar la música de la mateixa Anna Bofill, Alea Arborea i Barcelona Modern Project (CDs). 

Per cert, avui Diada de Sant Jordi, l'Anna signarà el seu llibre a la parada de la llibreria Pròleg a la Plaça Sant Jaume !

De pas, i perquè és d'un estil i problemàtica semblants, aplicat a la poesia, recomano el llibre de la María Cinta Montagut, poetessa, professora i traductora nascuda a Madrid i resident aquí, Barcelona. El títol és Tomar la palabra, Aproximación a la poesía escrita por mujeres, també de l'editorial Aresta Mujeres !

No vivim exclusivament de música i poesia, d'acord, però pregunto, què seria de la nostra vida sense un pessic de música i un grapat de poesia, un pastís força insípid potser ?!


Total que Visca la lectura, Visca la música ! Gràcies Rosa per publicar aquest post, gràcies Raquel per la rosa de pa i sucre, gràcies Aïna pel te de roses, gràcies Inma per la rosa-rosa ben vermella de Sant Jordi... 


Felices lectures i joiosa música sempre !!!  Salutacions des de la biblioteca, Muriel
 

3 comentaris:

  1. Molt bona diada, Muriel! Entre la jaqueta amb la rosa i la magnífica recomanació al blog avui seràs l'estrella de la biblioteca!

    ResponElimina
  2. Ep Rosa, l'estrella no ! em conformo amb ser avui una rosa entre milers de roses que, de per si, no és aspirar a poc ! Molt feliç Diada !

    ResponElimina