dimecres, 11 de novembre del 2009

A.B.C & +

Els abecedaris, no sé vosaltres, però sempre m'han agradat, fascinat, fet passar bones estones, han sigut - són !- els primers diccionaris... L'atracció perdura ! Alfabets de llengües, formats i suports dels més variats : dibuixos, fotos, punt de creu, zoològics, culinaris, imaginaris... Ahir, a la Biblio, una nena que estava a l'ordinador jugava amb lletres i dibuixos, em vaig apropar i quelcom dolç i fondo va somriure dins meu. Em vaig fixar en el portal: http://www.poissonrouge.com/ . Feu un clic, és bonic, està ben fet i també hi ha jocs de càlcul, geografía, belles arts, jocs "per jugar només", un bagul de joguines "de tota la vida"... És infantil, així sí !

Les abécédaires, les "premiers dictionnaires" - des couleurs, des animaux, de l'anglais... les alphabets de tous poils - dessins, photos, broderie, etc - bref, m'ont toujours ravie, fascinée, c'est comme ça... Hier, à la Bibli une gamine jouait avec des lettres à l'ordinateur, je me suis approchée et ça a fait sourire quelque chose de doux et de profond à l'intérieur de moi, j'ai pris note du site : http://www.poissonrouge.com/ . Cliquez, c'est sympa, bien fait... il y a aussi des jeux de calcul, géo, beaux-arts, une batterie de jeux "pour jouer et c'est tout", il y a même une caisse à joujoux "extraordinaires". C'est enfantin, oui, exactement: un jeu d'enfant !

Et si vous avez l'occasion de feuilleter l'Abécédaire de Marion Bataille, ABC3D, surtout surtout saisissez-la !!! Us recomano l'Abecedari de la Marion Bataille, ABC3D, una passada ! una bellesa ! A mode de degustació, la N :



Marion Bataille , ABD3D [+ clic-clic si el voleu veure en moviment: http://www.youtube.com/watch?v=wnZr0wiG1Hg ]

(a les Biblios, amb signatura I* Bat i "exclós de préstec", és a dir per a consultar a la Biblio només... i és que és una mica fràgil!)

À + ! Muriel

1 comentari:

  1. Muriel,
    m'ha agradat conèixer aquest llibre, tinc predilecció pels pop-ups.
    La informació és tant extensa que s'agraeixen aquestes propostes.
    Si tingues nens jugaria amb ells amb la web que ens has descobert.
    salut!

    ResponElimina