dissabte, 6 de juny del 2009

Biblioteques // Bibliothèques (Català-Français)

Les biblioteques ! Som una bona penya, oi, els qui ens hi hem passat unes quantes hores, a les biblioteques, sovint a una biblioteca en particular en una època de la nostra vida i a una altra en una altra època... les Biblioteques de tot el Món formen juntes la Gran Biblioteca Universal, o no ? Avui, dissabte 6 de juny, moltes biblioteques estan obertes fins... la mitjanit, o la 1h de la matinada !!!! Selectivitat a la vista - comencen les proves aquest dimarts dia 9 ! Sé d'uns joves que estan molt contents de poder-hi estudiar. "Ara, amb aquesta pressió de la Sele, he descobert que a la Biblio em concentro molt millor" em deia una noia... Bé doncs, un bon descobriment ! MOLTA SORT A TOTS I TOTES !!!!
.
Les Bibliothèques, nous sommes pas mal, n'est-ce pas ? à être d'une manière ou d'une autre redevables aux Biblis, à une bibli en particulier à un moment de notre vie, à une autre bibli, ailleurs, à un autre moment... les Bibliothèques du Monde entier formant ensemble la Grande Bibliothèque Universelle ! Aujourd'hui, les bibliothèques de Barcelone et alentours sont ouvertes jusqu'à minuit ou même 1h du matin (!!!) et demain aussi: bachotage intensif !!! les épreuves se déroulent à partir de mardi, CE mardi !!! BON COURAGE ET BONNE CHANCE !!!!
.
Feia poc jo coneixia les biblios com a usuària però ara hi treballo i les biblios han passat a formar una part important del meu món... Fascinant per cert.... i per moltes raons ben diverses... un dia en parlo, d'acord ? Il n'y a pas longtemps encore, je connaissais les bibliothèques à titre d'usagère mais à présent j'y travaille, elles font donc, comment dire ?, énormément partie de ma vie et je vous le dis: un monde fascinant à bien des égards, on en reparle un de ces jours !
.
Per curiositat (perquè no sempre impera la necessitat !) visiteu la pàgina de les Biblioteques de Barcelona : http://www.bcn.es/biblioteques i/o la de les Biblioteques de la Xarxa de la Diputació de Barcelona : http://www.diba.es/biblioteques o entreu directament al Catàleg col·lectiu virtual : http://gw24-vtls.diba.es/vtls/catalan o visiteu directament, físicament, algunes Biblioteques !!!
.
Torno a recomanar-vos el Blog de la Rosa, amiga i companya de Biblioteques, fa una feina formidable parlant de biblioteques d'arreu del món : http://librariesoftheworld.blogspot.com . Una de les últimes biblioteques que ha anat presentant és una que m'impressiona, que m'estimo, que visito sempre que puc, en fi, La Grande Bibliothèque François Mitterand , que forma part de la Bibliothèque Nationale de France (BnF), a París : 4 llibres immensos, oberts a les 4 esquines del bosc - o jardí- de les cultures del món (amb arbres de tots els continents ) : aquí teniu el link amb un vídeo (français, español, english) per visitar-la BnF una mica: http://www.bnf.fr/pages/zNavigat/frame/enimages.htm
.
L'amie Rosa - et collègue de Bibli - a vraiment un blog magnifique (qu'elle rédige en catalan mais de toute façon, jetez-y un oeil !) . C'est sur les Bibliothèques éparpillées dans le monde où elle a travaillé, collaboré, qu'elle a visitées, qu'on lui a recommandées, bref cliquez là-dessus: http://librariesoftheworld.blogspot.com . Un de ses derniers articles porte sur la Grande Bibliothèque François Mitterand (qui fait partie de la BnF) , dont précisément je lui ai parlé, elle m'impressionne tellement, j'adore la voir, être près, y entrer ! 4 grands livres ouverts sur le jardin du monde planté d'arbres de tous les continents, c'est BEAU, vraiment, cette bibli ! Faites clic sur le lien suivant pour une petite visite virtuelle de la BnF: http://www.bnf.fr/pages/zNavigat/frame/enimages.htm
.
Et pour la route, una foto d'una noia llegint... no a cap biblioteca per això... Està al Parc del Palau Robert a Barcelona. Dans un prochain article, je vous dirai qui est l'auteur de la sculpture, d'accord ? Je ne l'ai pas en tête mais j'ai prévu de parler des scuptures urbaines bientôt ( et dont Barcelone est particulièrement riche)
.

.
Allez, à + ! Fins aviat ! Muriel

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada