miércoles, 5 de agosto de 2015

Més àlbums il·lustrats: La Señora Meier y el mirlo

Aquest, La Senyora Meier y el mirlo, (aquí el tenim en castellà, l'original és en alemany: Frau Meier, die Amsel) d'en Wolf Erlbruch, me l'he llegit 2 cops i penso que és una autèntica joia: el text, els dibuixos, els personatges, la moralitat, la sensació que se'ns queda després d'haver-lo llegit, tot ! Un llibre que infon felicitat, alegria, esperança, confiança, pau... en fi, plaer ! En recomano la lectura però... atenció a l'alt contingut de poesia, tendresa i incitació a volar !!!

Editorial del Zorro Rojo- maig 2012 - ISBN 9788496509788

Aquí van 3 reseñas en castellano dels 3 blogs Soñando cuentos, Leonardo, Blog infantil de la Biblioteca Pública de León y RZ100 Cuentos de boca, respectivamente:

http://sonandocuentos.blogspot.com.es/2012/09/la-senora-meier-y-el-mirlo.html
https://leonardobpleon.wordpress.com/2013/03/05/la-senora-meier-y-el-mirlo/
http://rz100.blogspot.com.es/2015/02/la-senora-meier-y-el-mirlo-de-wolf.html

És un llibre catalogat I*, és a dir infantil primeres lectures, i penso que tan infantil no és, en tot cas, no és una primera lectura i definitivament, és un d'aquest conte molt llegibles pels adults. Això sí, és una lectura inicial, en un altre sentit més ampli. He estat buscant per la web i veig que l'autor, en Wolf Erlbruch, és un il·lustrador i escriptor per infants i joves que tracta en els seus contes "temes d'adults, com el sentit de la vida"...

"Al inclinarse para observar si las calabazas estaban en flor, la señora Meier vio delante de ella esa cosa pequeña, desnuda, tumbada boca abajo, con unos gruesos párpados azules muy cerrados. ¡ Ahora sí, tenía motivos para preocuparse ! Con mucho cuidado colocó al pajarito en su mano."

És un conte absolutament extraordinari !

Ara mateix, tinc un pensament per al... pardalet que vaig trobar un dia (fa molts anys) a prop de casa meva... i.. en fi... es veu que vam viure, el Piulet (nom que li havia donat la meva filla) i jo, un vincle parental (segons uns biòlegs a qui em vaig atrevir a explicar això) ... Una vivència increïble i increïblement forta... No, no m'ho estic inventant ! D'un temps ençà vaig escriure un post en aquest blog sobre Piulet-el-Pardalet:

http://books-carabistouilles.blogspot.com/2010/04/piafs-oiseaux-lyres-et-moineaux-pajaros.html


Piulet-el-Pardalet o una història de vincle parental, Muriel

Piulet-el-Pardalet o una història de vincle parental, Muriel

Aquest altre àlbum, Si vols veure una balena, text Julie Fogliano, il·lustració Erin  E. Stead, If you want to see a whale, 2013 l'original, 2015 la versió catalana) porta aquest consell a la solapa:

"Si vols veure una balena, necessitaràs saber que és el que no has de mirar. 
Les roses, els pelicans i els pirates.
Si vols veure una balena, has de fixar la mirada en la mar i esperar...i esperar... i esperar"


I*Fog,  ISBN 9788494313035,
traductora Nàdia Revenga García

Bé doncs, fins aviat i... felices lectures sempre !!! Muriel
Petons per a l'Aïna ;-) i hola Anna O., companya de taulell (i de calor abominable !)

No hay comentarios:

Publicar un comentario