diumenge, 8 de gener del 2012

Algunes dones compositores

Ahir em tocava biblio, un dissabte sí, un no, i estava a la 1a planta que és, entre d'altres coses, la de la música. Va ser un dissabte tranquil (així tot encallat entre el dia de Reis i un diumenge, ja ens ho imaginàvem), una bona oportunitat per fer feines per a les quals normalment no hi ha temps, com ara aplegar uns documents per muntar una mini exposició sobre un tema que ens ve de gust. Vaig tenir ganes de fer un petit homenatge a les dones compositores de música clàssica -el 3 segons la nostra classificació- i de música contemporània (segle XX-XXI, electroacústica, etc.) -el nostre 4-, una salutació per a elles en aquests primers dies de l'any nou !

EXPO  “Algunes DONES  COMPOSITORES a la Biblioteca”

Hi ha moltes més dones compositores (!) però, malauradament,  de moment no disposem de cap enregistrament sònor a la biblioteca i les compositores presentment saludades són:

Hildegard von Bingen; Kaija Saariaho; Galina Ustvolskaya; Sofia Gubaidulina; Anna Bofill; Consuelo Diez; Pauline Oliveros; Frances White; Laurie Anderson; Yoko Ono; Jocelyn Pook; Björk i Loreena McKennitt.

M'hauria fet feliç trobar també alguna cosa de la Fanny Mendelssohn, també de les germanes Boulanger (la Nadia i la Lili), la Clara (Wieck) Schumann... En fi... de vàries dones compositores de qui he tingut l'oportunitat, l'atzar (?!), de sentir peces que m'han agradat. Fa poc, per exemple, vaig sentir una peça per a violí de la Cécile Chaminade... 


Per consultar el catàleg de la xarxa de biblioteques, l'Aladí, el link és aquest:

I pel que fa a la classificació dels enregistraments sònors a les biblioteques, va així:

0: Músiques tradicionals i nacionals. Músiques del món
1:Jazz, blues i soul
2: Pop, rock
3: Música clàssica
4: Música contemporànis. Nous llenguatges musicals
5: Música d'espectacles (bandes sonores)
6: Enregistraments no musicals (entre d'altres coses, els audio-llibres)
7: Música infantil

Us desitjo un feliç any musical ! Fins la propera, Muriel

M'acaben de comunicar la pàgina web de la Asociación Mujeres en la Música (àmbit espanyol) : http://mujeresenlamusica.es/ i també tenen bloc: http://mujeresenlamusica.blogspot.com/ . Us convido a entrar-hi ! Quin bloc més maco, molt ! Hi he fet ara una passejada i m'ha agradat moltíssim ! per tornar-hi regularment !!!

Felices músiques sempre, Muriel (i gràcies Anna !)
.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada