dimecres, 24 de juny del 2015

Dies de vacances, dies de lectura

Dies de vacances, dies de lectura, un plaer... L'escenari és aquest: el jardí, la tumbona, un got de aigua de Badoit (et badadi, et badadoit !) -ben fresca amb llimona- després, és clar, d'un tomb per la biblioteca *, petitona, bufoneta, del poble, per fer una provisió de novel·les:

Quincy, juin '15, Muriel

Quincy, juin '15, Muriel

A la foto, falten: Les gens heureux lisent et boivent du café, d'Agnès Martin-Lugand, Les dix enfants que madame Ming n'a jamais eus, d'Eric-Emmanuel Schmitt i Mal de pierres, de Milena Agus, .

Una selecció de novel·les primetes, variades per a inaugurar les lectures d'estiu...

La de la gent feliç llegeix i pren cafè i la de l'immoble de les dones que han renunciat als homes (aquesta darrera de la belga Karine Lambert), les acabem de rebre a la meva biblioteca (Barcelona), en català o castellà, ara no me'n recordo, el fet és que n'havia sentit a parlar i vaig anar directament a per elles, en francès ;-) a la biblio del meu poble del Val d'Yerres. La del collar vermell (Le collier rouge, Jean-Christophe Rufin) també la tenia fitxada per a aquest estiu. En quant a Mal de pedres, és una lectura del club de lectura en italià (Mal di pietre) també a la biblio on treballo i tenia curiositat. Els deu fills que la senyora Ming no va tenir mai,  una "corazonada" al llegir la contraportada i Té 50 anys ? no ho sembla ! (50 ans, vous ne les faites pas !, Danièle Laufer), com a "divertimento", doncs, fullejant-la, és veu que és en clau d'humor i amb força al·lusions simpàtiques (al·lusions a què ? a tot plegat ;-)  !)

En un proper post, us faig cinc cèntims d'aquestes meves primeres lectures estiuenques !

Felices lectures sempre ! Fins aviat, Muriel

* Bibliothèque Antoine de Saint-Exupéry, Val d'Yerres:
- per a una visita virtual:
http://www.levaldyerres.fr/equipements/bibliotheque/bibliotheque-antoine-de-saint-exupery.html
- i per a consultar el catàleg:
http://saint-exupery.levaldyerres.fr/opac_net/

2 comentaris:

  1. MURIEL
    Qué linda biblioteca, la de SAINT EXUPERY, él vivió varios meses en la REPÚBLICA ARGENTINA y el personaje de EL PRINCIPITO y todo el lilbro, está inspirado en una nena rubia que conoció acá en una estancia en ENTRE RIOS, y la nena y su hermanita tneían muchos animalitos salvajes criados como domésticos.
    MURIEL, quiero que veas la BIBLIOTECA SAN AGUSTIN de BUENOS AIRES, es una joya arquitectónica moderna, es hermosísima. Veré como puedo mandarte fotos, tiene cinco años, ganó el premio 2010 de arquitectura.
    MURIEL
    estoy leyendo LOS HOMBRES NO SON ISLAS de MERTON, el año pasado leí de él CUESTIONES DISCUTIDAS
    bueno
    andá a ver INTENSAMENTE (NO SÉ COMo se llamará en ESPAÑA, pero es la última peli de DISNEY PIXAR que habla sobre LAS EMOCIONES y EL CEREBRO) en dibujos animaldos, en realidad es para grandes, es genial, besos , magú

    ResponElimina
  2. Hola Magú, bonita !!! Gracias por este comentario lleno de amistad e informaciones varias. Quieres creer que lo que me explicas de la nena argentina que fue inspiración para el Principito, no lo sabía !?! Buscaré la pel·li ! Seguro que me gusta. La miraré con mi hija interesada en estos temas. El mes pasado se ha graduó como logopeda :-)
    También buscaré la biblio de B.A. ! Un gran gran abrazo ! Aquí hace un calor de los demonios... Después voy a refrescarme a la playa. Ayer el mar era una delicia, con olas para jugar, nada frío... Hasta pronto ! Cuídate !

    ResponElimina