dilluns, 15 de desembre del 2014

Avets i faigs i punts de llibre

Avui que em toca estar a platea, vull dir al taulell de préstec ;-) , dono aquest punt de llibres * (data de retorn al dors) amb poesia inclosa a la gent que s'emporta documents. Entre usuari i usuari, llegeixo el poema i m'agrada. És força bonic trobo i... parla dels meus amics (germans ?!) els arbres ! Es titula Avets i faigs, del recull La muntanya d'ametistes, 1908 i és de Guerau de Liost: 


El faig és gòtic com l’avet. 
Mes l’avet puja fosc, aspriu, 
sòbries les fulles, el tronc dret, 
car és d’un gòtic primitiu. 

Mentres el faig, trèmul, somriu 
amb son fullatge transparent 
on l’esquirol hi penja el niu 
car és d’un gòtic floreixent. 

L’avet és gòtic com el faig. 
Són les agulles dels cimals 
on de la llum s’hi trenca el raig. 

Són les agulles sobiranes 
de les eternes catedrals, 
immòbils, pàl·lides, llunyanes. 


* Regularment, rebem lots de punts de llibre amb informació d'esdeveniments o commemoracions, etc. El darrer lot és una sèrie de sis persones destacades de la Mancomunitat de Catalunya: Clementina Arderiu -1889-1976-, poeta; Josep Carner -1884-1970-, poeta, periodista, dramaturg i traductor; Francesca Bonnemaison -1872-1949-, creadora de la primera biblioteca popular de la dona de Barcelona (futura escola de la dona) on les dones treballadores podien tenir accés a la cultura, formació i informació; Josep Pla -1897-1981- periodista i escriptor, potser el més llegit i popular de la literatura catalana; Pompeu Fabra -1868-1948-, enginyer industrial i pare de la normativa moderna de la llengua catalana i Guerau de Liost (Jaume Bofill i Mates) -1878-1933-, escriptor, poeta i polític. 

Us deixo que la "platea" no dóna per esplaiar-se molt (ni poc !). Fins molt aviat ! Felices poemes us desitjo ! Muriel

1 comentari:

  1. QUERIDA MUY QUERIDA MURIEL:
    Paso solametne para mandarte mi deseo de que tengas una hermosa navidad, (acá hoy hicieron 35 grados, me meti en la pileta), estoy leyendo THOMAS MERTON, jaja, siglo leyéndolo porque soy lenta, pero tiene buena enseñanzas, bueno nena, antes de FIN DE AÑO VUELVO A PASAR, BESOS MAGÚ

    ResponElimina